Абразивовмісні склокомпозити як зв’язуючі для виготовлення інструменту - Кухаренко, С.А.; Дєвицький, О.А.; Лєщук, І.В. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2017)
Встановлено закономірності зв’язку фізико-хімічних і фізико-механічних властивостей абразивовмісних композитів інструментального призначення на основі склоутворюючих систем з дисперсними тугоплавкими наповнювачами Al₂O₃, TiO₂, ZrO₂ з його експлуатаційними характеристиками залежно від виду наповнювача.