Вплив добавки міді та сплаву мідь–титан на ущільнення алмазного порошку при спіканні за високого тиску і високої температури - Луцак, Е.М.; Чернієнко, О. І. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2017)
Наведено результати дослідження впливу добавок міді та сплаву мідь-титан на кінетику ущільнення алмазу при створенні алмазних полікристалічних матеріалів (АПКМ) за високого тиску і високої температури. Встановлено що ущільнення порошку алмазу проходить найшвидше з додаванням міді, але з добавкою сплаву мідь-титан, рівень ущільнення алмазного каркасу вища.