Нелінійна крайова задача теплопровідності для шаруватої пластини з включенням - Гавриш, В.І. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Розглянуто нелінійну крайову задачу теплопровідності для ізотропної безмежної термочутливої шаруватої пластини з теплоізольованими лицевими поверхнями та чужорідним наскрізним теплоактивним включенням. За допомогою запровадженого перетворення виконано часткову лінеаризацію вихідного рівняння теплопровідності. Після кусково-лінійної апроксимації температури на межових поверхнях чужорідних шарів та включення рівняння повністю лінеаризовано. Знайдено аналітично-числовий розв’язок цього рівняння з крайовими умовами другого роду для визначення запровадженої функції із використанням інтегрального перетворення Фур’є. Наведено розрахункові формули для обчислення значень шуканої температури за лінійної температурної залежності коефіцієнта теплопровідності конструкційних матеріалів для двошарової пластини. Виконано числовий аналіз для одношарової пластини з наскрізним теплоактивним включенням (матеріал пластини – кераміка ВК94-I, матеріал включення – срібло).