Плоска задача магнетопружності для п’єзомагнетного середовища з тріщинами - Фильштинський, Л.А.; Носов, Д.М.; Єременко, Г.А. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Розв’язана гранична задача магнетопружності для п’єзомагнетної площини, послабленої тріщинами. Для цього узагальнено метод розв’язування аналогічних задач для анізотропних середовищ. Крайову задачу зведено до матричного сингулярного інтегрального рівняння, розв’язок якого знайдено у класі вектор-функцій, необмежених на кінцях розрізів. Числовий розв’язок цього рівняння отримано методом механічних квадратур. За побудованим числово-аналітичним алгоритмом досліджено вплив магнетопружних полів на коефіцієнти інтенсивності напружень в околі вершин тріщин.