Дослідження енергоефективних режимів роботи багатодвигунного стрічкового конвеєра - Печеник, М.В.; Бур’ян, С.О.; Наумчук, Л.М. (Технічна електродинаміка, 2016)
Представлено математичну модель 6-ти масової електромеханічної системи, яка описує рух стрічки конвеєра з багатодвигунним електроприводом. Наведено результати досліджень втрат енергії в електродвигунах магістрального стрічкового конвеєра з розташуванням двох приводних електродвигунів у головній і одного в хвостовій частинах при ступінчатій зміні моменту навантаження. Показано характер зміни показників енергетичної ефективності в залежності від завантаження стрічки конвеєра.