Дія зосереджених джерел тепла в піроелектрику з тріщинами за сталої температури на їх берегах - Пастернак, Я.М.; Сулим, Г.Т.; Пастернак, Р.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
На основі раніше отриманих загальних інтегральних рівнянь термоелектропружності тіл із тонкими неоднорідностями побудовано аналітичний розв’язок плоскої задачі для піроелектричного тіла з тріщиною, береги якої мають сталу температуру, за дії зосередженого джерела тепла на продовженні її осі. З урахуванням принципу автомодельності з’ясовано умови, за яких встановиться стаціонарний режим теплопровідності. Подано компактні розв’язки для коефіцієнтів інтенсивності теплових потоків, напружень та електричних зміщень. Здійснено числовий аналіз результатів.