Структурні зміни в кераміці ScCeSZ–NiO у високотемпературному водневому середовищі - Подгурська, В. Я. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2010)
Показано, що в твердооксидній паливній комірці з керамічними Ni-вмісними анодами упродовж першого робочого циклу матеріал анода у водні відновлюється, що зумовлює зміни його мікроструктури та властивостей. Проаналізовано структурні зміни в матеріалі анода з різним вмістом NiO від невідновленого (ScCeSZ–NiO) до відновленого (ScCeSZ–Ni) стану, які пов’язані з його електропровідністю.