Ієрархія композиційно-номінативних логік - Нікітченко, М.С.; Шкільняк, С.С. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
Запропонована ієрархія композиційно-номінативних логік. Такі логіки будуються в семантико-синтаксичному стилі на основі композиційно номінативного підходу. Місце логіки в ієрархії визначається рівнем абстракції розгляду та обмеженнями класу предикатів. Стосовно екстенсійного аспекту предметних областей запропоновані логіки квазіарних предикатів та логіки номіна тивних даних, стосовно інтенсійного аспекту — композиційно-номінативні модальні логіки.