Дослідження системи переміщення електродів дугової сталеплавільної печі з нечітким регулятором - Лозинський, А.О.; Паранчук, Я.С.; Демків, Л.І. (Технічна електродинаміка, 2014)
Для системи переміщення електрода дугової сталеплавильної печі проаналізовоно вплив нелінійностей на показники її функціонування та синтезовано нечіткий регулятор, який забезпечує швидкий вихід системи на усталений режим при відсутності коливань вихідної координати системи. Для компенсації збурень використано формування керуючого впливу на основі відхилення напруги дуги від заданого значення. Проведено порівняльний аналіз отриманих результатів з традиційними підходами.