Підвищення надійності моніторингу допустимості завантаження контрольованих перетинів енергосистем - Буткевич, О.Ф.; Левконюк, А.В.; Стасюк, О.І. (Технічна електродинаміка, 2014)
Викладено основні положення нового підходу до визначення в реальному часі допустимості завантаження контрольованих перетинів енергосистеми за запасами статичної стійкості. Зазначений підхід базується на моделях, побудованих з використанням методу групового урахування аргументів (МГУА), та результатах синхронізованих вимірювань векторів напруги на визначених об’єктах енергосистеми. Розглянуто особливості формування вибірок даних, критерії та алгоритми побудови та використання моделей. Дано загальну характеристику розробленого програмного комплексу побудови моделей, також зазначено час, потрібний для побудови та обчислення поліноміальних моделей залежно від характеристик комп’ютерів, що використовуються.