Випробування малоглинистої емульсійної промивальної рідини під час розкриття продуктивних пластів свердловиною 83 Старо-Самбірського родовища - Тершак, Б.А.; Коцкулич, Я.С.; Андрусяк, А.М.; Коцкулич, Є.Я. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2015)
Описані чинники, що негативно впливають на якість первинного розкриття продуктивних пластів в складних гірнмичо-геологічних умовах. Наведені геолого-геофізичні характеристики порід-колекторів Старо-Самбірського родовища, очікувані ускладнення під час спорудження свердловини, типи і параметри промивальних рідин. Приведено компонентний склад малоглинистої емульсійної промивальної рідини (МЕПР), рекомендованої для первинного розкриття продуктивних пластів під час спорудження свердловини 83 Старо-Самбірська, обгрунтовані переваги її застосування. Описана технологія переведення полімеркалієвої промивальної рідини в МЕПР безпосередньо в свердловині та регулювання її параметрів під час розкриття продуктивних пластів, показана технологія використання МЕПР і підтверджена висока якість первинного розкриття продуктивних пластів.