Дослідження процесу взаємодії індентора з гірською породою при динамічному навантаженні алмазного інструменту - Виноградова, О.П.; Заболотний, С.Д.; Беспалов, С.Ф.; Мельничук, О.В. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2015)
В роботі представлено результати дослідження механізму заглиблення одиничного індентору в блок гірської породи в процесі його руйнування алмазним інструментом. Завдяки вивченню зони заглиблення індентору у блок гірської породи (у частинках продуктів руйнування гірських порід з різними фізико-механічними властивостями) зроблено висновок про циклічний характер взаємодії породоруйнівного індентору з блоком гірської породи до моменту відколювання частинки шламу.