Корекція похибок вимірювальних каналів струму в засобах моніторингу нормального режиму енергосистеми - Варський, Г.М.; Сопель, М.Ф.; Танкевич, Є.М.; Яковлєва, І.В. (Технічна електродинаміка, 2014)
Обгрунтовано доцільність корекції похибок вимірювальних каналів струму з метою підвищення точності моніторингу векторів струму. Визначено місце коректувального модуля в структурі вимірювального каналу засобу моніторингу і його основні функції. Доведено важливість постійного автоматичного вимірювання вторинного навантаження трансформатора струму. Враховуючи можливість одержання інформації про індивідуальні метрологічні характеристики трансформатора або його параметри, визначено варіанти вхідної інформації і способи виконання корекції. Експериментальна перевірка запропонованих технічних рішень довела їх ефективність.