Техніко-економічні оцінки виробництва електроенергії фотоелектричними станціями і проблема валоризації відновлюваних джерел енергії в Україні - Костюк, В.О.; Шульженко, С.В.; Охріменко, І.А. (Технічна електродинаміка, 2014)
Виконано варіантні розрахунки нормованої ціни виробництва електроенергії малими сонячними фотоелектричними станціями (СФЕС) з використанням моделі життєвого циклу. На основі аналізу чутливості ціни виробництва та розрахункових значень грошового потоку, що формується протягом планового періоду експлуатації станції, наведено оцінки термінів окупності у порівнянні з розрахунками термінів окупності проекту СФЕС у разі застосування пільгового тарифу, що діє в Україні з 1 квітня 2013 р. Вказано на недоліки діючої системи пільгових (ізеленихі) тарифів у сфері електрогенерації України, які призводять до невиправдано глибокої диференціації виробників за технологічними способами генерації.