Уточнений аналіз режимів роботи асинхронних двигунів у складі електромеханічних систем еквівалентуванням їхніх польових моделей коловими - Попович, О.М.; Головань, І.В. (Технічна електродинаміка, 2014)
Наведено результати розробки та застосування математичної моделі еквівалентування квазітривимірної польової моделі асинхронного двигуна з короткозамкненим ротором коловою моделлю із двовимірними нелінійними залежностями параметрів схеми заміщення у функції ковзання та струмів. Даний підхід забезпечує ефективність математичного моделювання режимів роботи двигуна у складі електромеханічних систем з метою дослідження та проектування.