Розподіл мікропошкоджень листів низьковуглецевої сталі St1.03 12 під час розтягу з різними швидкостями - Гохман, О.Р.; Волчок, Н.А.; Фассманн, Д. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Вивчено вплив швидкості деформації розтягом на анізотропію модуля Юнґа, границі текучості і коефіцієнта пошкодження листів низьковуглецевої сталі St1.03 12 (0,06% С, до 0,35 Mn, до 0,40 Si, ∼0,025% S і P). Встановлено, що з її підвищенням від 0,0017 до 5 mm/s відбуваються текстурні перетворення, знижується модуль Юнґа, а також зі зменшенням анізотропії пошкоджень листів збільшуються границя текучості і коефіцієнт пошкодження.