Оптимальна реконфігурація розподільної електричної мереж - Циганенко, Б.В. (Технічна електродинаміка, 2016)
Досліджено проблеми, пов’язані з експлуатацією розподільних електричних мереж напругою 6-35 кВ. Показано актуальність застосування технологій Smart Grid до децентралізованого управління режимами розподільних мереж. Сформовано цільову функцію оптимальності конфігурації радіальної електричної мережі та представлено її математичну модель, адаптовану до апарату теорії генетичних алгоритмів.