Метод визначення просторової фотосинтезної опроміненості - Червінський, Л.С.; Усенко, С.М.; Книжка, Т.С.; Луцак, Я.М. (Технічна електродинаміка, 2016)
Обгрунтовано метод розрахунку фотосинтезної опроміненості на рівні листа рослини, в якому враховується додаткове випромінювання, відбите поверхнями стін і стелі. Метод забезпечує визначення фактичної фотосинтезної опроміненості у виробничому приміщенні теплиці із візуалізацією просторового розподілу опроміненості у горизонтальній площині на рівні листа рослини в процесі її розвитку.