Особливості модифікування полівінілхлориду полістирольними пластиками - Левицький, В.Є.; Ларук, Ю.В.; Білий, Л.М.; Кочубей, В.В.; Гуменецький, Т.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Виявлено вплив природи полістирольного модифікатора на сумісність полімерів у пластифікованих полівінілхлоридних матеріалах. Добру сумісність полівінілхлориду зі суспензійним полістиролом, порівняно з удароміцним, підтверджено результатами сканівної електронної мікроскопії. Встановлено вплив вмісту полістирольного модифікатора і дрібнодисперсних полімерсилікатних композитів на фізико-механічні та теплофізичні властивості модифікованих полівінілхлоридних пластикатів. Зафіксовано, що, вводячи різну кількість полістирольного модифікатора, можна регулювати фізико-механічні властивості пластикатів, насамперед пружність, а додаючи дрібнодисперсний металовмісний полімерсилікатний наповнювач, підвищить їх термостабільність.