Аналіз електромагнітних процесів у колах з напівпровідниковими перетворювачами з сімнадцятизонним регулюванням вихідної напруги - Сенько, В.І.; Михайленко, В.В,; Юрченко, М.М.; Юрченко, О.М.; Чуняк, Ю.М. (Технічна електродинаміка, 2016)
У роботі проведено дослідження електромагнітних процесів в електричних колах з напівпровідниковими комутаторами. Cтворено математичну модель напівпровідникового перетворювача з активно-індуктивним навантаженням і багатоканальним зонним регулюванням фазних напруг без урахування енергетичних втрат у напівпровідникових комутаторах. Розвинуто метод багатопараметричних функцій, які входять до алгоритмічних рівнянь аналізу усталених і перехідних процесів у розгалужених електричних колах з напівпровідниковими комутаторами і реактивними елементами, щодо врахування особливостей використання фазних напруг мережі електроживлення. Наведено графіки, що відображають електромагнітні процеси у електричних колах.