Напружений стан порожнистої електропровідної кулі за електромагнетної дії в режимі згасної синусоїди - Мусій, Р.С. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Сформульовано динамічну центрально-симетричну задачу термомеханіки для порожнистої електропровідної кулі за однорідної нестаціонарної електромагнетної дії в режимі згасної синусоїди (РЗС). З використанням кубічної апроксимації азимутальної компоненти вектора напруженості магнетного поля і радіальної компоненти тензора напружень за радіальною координатою отримано розв’язок задачі і числово досліджено термонапружений стан і несучу здатність неферомагнетних куль у цьому режимі.