Умови стрибка напружень і переміщень на тонкому в’язкопружному включенні - Силованюк, В.П.; Ревенко, А.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
У тривимірному формулюванні отримані умови, яким задовольняють компоненти вектора переміщень і тензора напружень у включенні із в’язкопружного матеріалу. Для тонкого включення на основі рівнянь лінійної теорії в’язкопружності одержані залежності зведено до співвідношень між стрибками переміщень і напружень на його серединній поверхні.