Періодична контактна задача термопружності для тіл з шорсткими поверхнями на локальних ділянках - Чумак, К.А.; Мартиняк, Р.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
Досліджено термопружну взаємодію двох ізотропних півплощин з періодично розташованими шорсткими ділянками на межі однієї з них. Вплив шорсткостей на теплообмін між тілами враховано контактним термоопором, обернено пропорційним до контактного тиску меж тіл. Контактну задачу зведено до нелінійного сингулярного інтегро-диференціального рівняння та запропоновано ітераційний алгоритм його розв’язування. Проаналізовано вплив густини і напряму теплового потоку на контактні параметри розглянутої структури.