Розв’язування методами інтегральних рівнянь задач антиплоского деформування тіл із тонкими стрічковими включеннями. ІІ. Аналіз концентрації та інтенсивності напружень - Пастернак, Я.М.; Сулим, Г.Т. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
З суто фізичних міркувань отримано зв’язок напружень у вершині дефекту із коефіцієнтами при кореневій особливості поля напружень – узагальненими коефіцієнтами інтенсивності напружень (КІН). Побудовано апроксимаційні формули для обчислення узагальнених КІН. Порівнянням результатів розрахунків конкретних задач запропонованим та прямим підходами підтверджено ефективність використання розробленого методу.