Еліпсоїдальне пружне включення у тілі за дії сталого теплового потоку на його поверхні - Стадник, М.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
Отримано аналітичний розв’язок системи трьох сингулярних інтегро-диференціальних рівнянь термопружної задачі для простору з тонким еліпсоїдальним пружним включенням. Прийнято, що на поверхнях включення діє сталий тепловий потік. Виписані формули для визначення концентрації напружень біля включення та напружень у ньому. Розглянуто часткові випадки задачі для еліптичної тріщини та пластинчастого абсолютно жорсткого еліптичного включення, одержано відповідні формули для обчислення коефіцієнтів інтенсивності напружень.