Визначення коефіцієнта несинусоїдальності фазних напруг з використанням трифазних фільтрів симетричних складових - Маков, Д.К.; Поліщук, О.В. (Технічна електродинаміка, 2016)
Розроблено метод визначення коефіцієнта несинусоїдальності фазних напруг з використанням перетворювачів однофазної напруги в трифазну симетричну систему напруг прямої послідовності. Така трифазна напруга підключається до входу каскадно з’єднаних фільтрів симетричних складових (ФСС) напруг зворотної і прямої послідовностей і узгоджувальних схем типу УС1-3. Моделювання і дослідження динамічних властивостей пристроїв, що реалізують запропонований метод, показали, що при швидкому підключенні напруг прямої послідовності перехідний процес затухає раніше, ніж за півтора періоду напруги основної частоти.