Моделювання розвитку корозійних пітингів з використанням коміркових автоматів - Русин, Б.П.; Торська, Р.В.; Похмурський, А.Ю. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Для симуляції розвитку пітингів та пітингоподібних дефектів запропоновано використання коміркових автоматів. Показано динаміку руйнування досліджуваних ділянок. Подано порівняльний аналіз швидкості пітингової корозії, яка протікає у реальних умовах та в результаті симуляції. Встановлено, що моделювання за допомогою коміркових автоматів дає можливість із високою точністю відтворювати фізику процесу корозії у сплаві Д16Т.