Корозійно-електрохімічні властивості аморфних сплавів Fe–Nb–B, легованих диспрозієм або тербієм - Бойчишин, Л.М.; Герцик, О.М.; Ковбуз, М.О.; Котур, Б.Я.; Носенко, В.К. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
За хронопотенціометричними вимірюваннями зміни вільного потенціалу та результатами циклічної вольтамперометрії електродів аморфних металевих сплавів (АМС) Fe₈₂Nb₂B₁₄(Dy, Тb)₂ у водних розчинах NaCl, NaOH, KOH визначено основні електрохімічні характеристики їх корозійної тривкості. Найвищу захисну дію забезпечує легування АМС тербієм, що зумовлено нерозчинністю та високою адгезією до поверхні продуктів його окиснення.