Визначення напружено-деформованого стану в тонких ортотропних плитах на пружній основі Вінклера - Делявський, М.В.; Здолбіцька, Н.В.; Онишко, Л.Й.; Здолбіцький, А.П. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Розроблено новий підхід до розрахунку тонких ортотропних плит – метод макроелементів. Він забезпечує точніший розв’язок порівняно з відомим методом скінченних елементів. Розраховано напружено-деформований стан складеної ортотропної плити на пружній основі Вінклера. Результати, отримані різними методами, близькі для центральної частини плити і для зон задання кінематичних крайових умов. За статичних крайових умов результати суттєво відрізняються.