Визначення жорсткості з’єднання “композит–метал” методом цифрової кореляції зображень - Максименко, О.П.; Іваницький, Я.Л.; Гвоздюк, М.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
На основі методу цифрової кореляційної обробки зображень розроблено спосіб визначення жорсткості механічних з’єднань шаруватих вуглепластиків, який враховує неоднорідність розподілу деформацій на поверхні композитного зразка. Описано методику вимірювань, алгоритм обробки зображень та наведено експериментальні результати.