Корозійні властивості покривів сплавами кобальт–срібло - Глушкова, М.О.; Ведь, М.В.; Сахненко, М.Д. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Встановлено зв’язок між корозійною тривкістю та складом гальванічних покривів сплавом Co–Ag з різним вмістом сплавотвірних компонентів. За результатами аналізу гістограми розподілу висот і кутів нахилу, а також 2D- і 3D-карт поверхонь показано, що покрив сплавом кобальт–срібло щільний та рівномірний за структурою, а розміри зерен мають еліптичну форму і знаходяться в межах 80...100 nm. Експериментально доведено, що сплави кобальт–срібло виявляють високу корозійну тривкість в лужних середовищах.