Просторова деформація багатошарової плити з пружними зв’язками між шарами - Антоненко, Н.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Запропоновано спосіб розв’язання задачі про визначення напружено-деформованого стану багатошарової плити з пружними зв’язками між шарами за умов просторової деформації. Розв’язок задачі базується на методі функцій податливості з використанням двовимірного інтегрального перетворення Фур’є. Побудовано рекурентні формули для розрахунку матриць податливості. Для двошарової плити, яка знаходиться під дією нормальних зосереджених навантажень, проаналізовано вплив коефіцієнтів пружних зв’язків на розподіл напружень та переміщень в її шарах.