Методи оцінювання руйнування та міцності трубопровідних сталей та конструкцій за дії робочих середовищ. Ч. ІІ. Вплив водневовмісних середовищ - Сиротюк, А.М.; Дмитрах, І.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Узагальнено сучасні методи оцінки міцності та ризику руйнування елементів трубопровідних конструкцій за підходами механіки руйнування матеріалів із урахуванням особливостей впливу водневовмісних середовищ. Розроблено методологію та встановлено характеристичні значення концентрації водню в металі залежно від прикладених напружень та фізико-хімічних умов наводнювання. На цій основі запропоновані нові методи оцінювання міцності трубопровідних сталей за дії робочих водневовмісних середовищ.