Дослідження кінетики просочення алмазного шару АТП розплавом CO–WC–Cалм за допомогою системи управління пресом АСУС-4 - Осіпов, О.С.; Бондаренко, М.О.; Колабиліна, Т.В.; Сороченко, Т.А. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2012)
Розроблено методику визначення динаміки зміни сили електричного струму, напруги, потужності нагрівання та опору комірки високого тиску при спіканні зразків композита АТП за допомогою системи управління пресом АСУС-4. Доведено, що аналіз залежності зміни опору комірки високого тиску від тривалості спікання якнайточніше встановлює кінетику просочування розплавом Co–WC–Cалм шару алмазного мікропорошку при спіканні зразків АТП. Встановлено, що при тиску 8,0 ГПа і швидкості нагрівання 30 °C/с швидкість просочування дорівнює 0,25 мм/с.