Вплив оксидування на корозійну тривкість спеченого титану - Скребцов, А.А.; Погрелюк, І.М.; Лук’яненко, О.Г.; Пічугін, А.Т. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Досліджено опір корозії зразків спеченого титану, отриманих методами порошкової металургії за кімнатної температури у 40% H₂SO₄ і 20% HCl. Виявлено, що модифікуванням поверхневого їх шару елементами впровадження, зокрема киснем, можна підвищити корозійну тривкість. Максимальний захист забезпечує оксидна плівка, сформована термодифузійним оксидуванням під час насичення з контрольованого кисневмісного газового середовища і окисненням у повітрі: корозійна тривкість підвищується на три порядки порівняно з незахищеною поверхнею.