Особливості аналізу початкової стадії корозійно-ерозійного руйнування високоміцної сталі - Волошин, В.А.; Косаревич, Р.Я. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Досліджено початковий етап корозійно-ерозійного руйнування термообробленої сталі ШХ15 у лужному середовищі. Встановлено характер пошкоджень поверхні під час випробувань та закономірності її деградації впродовж інкубаційного періоду кавітації. Також розроблено автоматизовану методику підрахунку поверхневих тріщин, яка дає можливість об’єктивно аналізувати ступінь пошкодження поверхні.