Комп’ютерне моделювання інфільтрації при спіканні керамічних композитів - Дутка, В.А. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2012)
Наведено комп’ютерну модель інфільтрації пористих зразків при спіканні. Модель базується на рівнянні Річардса та формулах ван Генучтена для опису властивостей інфільтрату. Для просторово-часової дискретизації рівняння Річардса використано метод скінченних елементів та різницеву цілком неявну схему в часі. Виконано моделювання інфільтрації рідким кремнієм пористих SiC-зразків при їх спіканні.