Визначення тривимірного напружено-деформованого стану товстостінного двошарового циліндра - Ревенко, В.П. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Шляхом відокремлення кутової змінної дослідження тривимірного напружено-деформованого стану скінченного товстостінного двошарового циліндра зведено до розв’язання одновимірних крайових задач. Компоненти вектора переміщень і тензора напружень подано у вигляді рядів, які визначають побудовані власні функції. Розроблено метод аналітично-числового розв’язання крайових задач для двошарового циліндра. Вперше теоретично встановлено числові критерії збіжності методу і показано, що точність задоволення крайових умов оцінює одне число – мінімум квадратичної форми.