Визначення характеристик циклічної тріщиностійкості сталей за поперечного зсуву (Огляд) - Ленковський, Т.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Розглянуто праці з дослідження втомного руйнування сталей в умовах поперечного зсуву. Проаналізовано низку методик визначення характеристик циклічної тріщиностійкості конструкційних сталей різних класів міцності. З аналізу результатів досліджень зроблено висновок про необхідність вдосконалення існуючих чи розроблення нових методів побудови кінетичних діаграм втомного руйнування з врахуванням впливу тертя берегів втомної тріщини на коефіцієнт інтенсивності напружень KII та усунення розтягальних напружень в околі вершини тріщини.