Виявлення поперечної тріщини в головці рейки за допомогою вейвлет-перетворень та нейронних мереж - Ващишин, Л.В.; Нічога, В.О. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Побудовано штучну нейронну мережу (ШНМ), за якою, використовуючи коефіцієнти неперервного вейвлет-перетворення (НВП), вдається автоматично виявляти сигнали від поперечної тріщини рейки в дефектограмах, записаних магнетним вагономдефектоскопом. За вдало підібраної материнської вейвлет-функції НВП та конфігурації ШНМ можна виявляти сигнали від дефектів на початкових стадіях їх зародження, тобто коли сигнал сумірний зі шумом.