Вплив лазерної ударно-хвильової обробки на ударну в’язкість теплотривких сталей - Ясній, П.В.; Марущак, П.О.; Нікіфоров, Ю.М.; Гладьо, В.Б.; Ковалюк, Б.П. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2010)
Показано, що в твердооксидній паливній комірці з керамічними Ni-вмісними анодами упродовж першого робочого циклу матеріал анода у водні відновлюється, що зумовлює зміни його мікроструктури та властивостей. Проаналізовано структурні зміни в матеріалі анода з різним вмістом NiO від невідновленого (ScCeSZ–NiO) до відновленого (ScCeSZ–Ni) стану, які пов’язані з його електропровідністю.