Вплив наводнювання на властивості шаруватих кристалів моноселенідів галію та індію - Балицький, О.О. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2010)
Вставновлено, що водень посилює анізотропію властивостей (в т.ч. механічних) шаруватих кристалів моноселенідів галію та індію. Інтеркальований у міжшаровий простір цих сполук він знаходиться в молекулярному стані, займаючи трансляційноупорядковані місця. Перевищення певної концентрації супроводжується входженням у матричні шари кристалів йонів водню.