Асимптотичний метод у теорії збудження неоднорідних діафрагмованих хвилеводів з повільно змінними розмірами - Опанасенко, А.М. (Вопросы атомной науки и техники, 2017)
Застосовуючи метод послідовних наближень та теорію збудження однорідних хвилеводів, побудовано схему знаходження електромагнітного поля в неоднорідних діафрагмових хвилеводах з повільно змінними розмірами.