Фізичне обґрунтування прискорювальної секції для промислового лінійного прискорювача електронів безперервної дії - Жигло, В.Ф.; Крамаренко, К.Ю.; Кушнір, В.А.; Митроченко, В.В.; Селіванов, Л.І. (Вопросы атомной науки и техники, 2017)
Аналіз ринку застосування промислового опромінення з використанням лінійних прискорювачів електронів показав, що розробка порівняно малогабаритного прискорювача з енергією пучка до 1 МеВ, середньою потужністю пучка до 80 кВт і ККД від мережі не менше 50% є актуальною. Проведено фізичне обґрунтування прискорюючої структури такого потужного прискорювача електронів, показано, що спеціально вибрана конфігурація бі-періодичної резонансної структури забезпечить необхідні параметри прискорювача при НВЧ-живленні від промислового магнетрона з частотою 915 МГц і безперервною потужністю 100 кВт.