О месте права в фундаментальной онтологии Мартина Хайдеггера к ранним исследованиям Вернера Майхофера - Шпренгер, Г. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
Що є підґрунтям права? Після Другої світової війни і жахливого досвіду нацизму стало очевидним, що державна воля не може бути визнана єдиним «вірним» джерелом права. Відповідно правознавці стали шукати інші методологічні шляхи, які б дозволили «обминути» позитивізм та віднайти право не як «зовнішнє» щодо людини явище, вкорінене у примусі, але як феномен, який має свої витоки у бутті. Базою для подібних досліджень стали праці багатьох філософів, насамперед – М. Гайдеггера. Але чи належить право лише до сфери «несправжнього буття»? Чи право і екзистенція все таки є сумісними? На ці питання «транзитом» через ранні праці В. Майхофера і намагається знайти відповідь Г. Шпренгер.