Прогнозування тріщиностійкості цементного каменю та фібробетону - Силованюк, В.П.; Юхим, Р.Я.; Івантишин, Н.А.; Ліснічук, А.Є. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Запропонована розрахункова модель для прогнозування тріщиностійкості волокнистих композитів, створених на основі цементної матриці. Встановлено основні чинники, що формують опір композитного матеріалу поширенню у ньому тріщини. Отримано просту інженерну залежність для розрахунку характеристики тріщиностійкості KIC, яка дає можливість цілеспрямовано формувати оптимальний склад композита.