Моделювання руху доменних стінок у феромагнетних матеріалах (Огляд) - Скальський, В.Р.; Почапський, Є.П.; Мельник, Н.П. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Проаналізовано основні підходи до математичного моделювання руху доменних стінок феромагнетиків під впливом зовнішнього магнетного поля. За результатами синтезу літературних джерел подано рівняння переміщень доменної стінки з урахуванням броунівського розподілу поля. Описано відомі математичні моделі, побудовані за залежностями товщини доменних стінок від механічних напружень, які дають змогу розрахувати максимальні переміщення доменної стінки й оцінити амплітуду магнетопружної акустичної емісії.