Виготовлення поруватих матеріалів із використанням енергозберігальної технології - Повстяной, О.Ю.; Рудь, В.Д.; Самчук, Л.М.; Зубовецька, Н.Т. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Досліджено, що запропонований поруватий матеріал на основі відходів металообробки можна використовувати для регенерації технічних рідин і мастил. Собівартість виготовлення фільтрів з використанням відходів (порошок сталі ШХ15) методом самопоширюваного високотемпературного синтезу в 2–3 рази нижча, ніж фільтрів, які виготовлені за стандартною технологією. Створення фільтрів з відносно дешевої і доступної сировини із забезпеченням всього комплексу характеристик, які необхідні для тривалої та якісної роботи, робить їх конкурентоспроможними в умовах ринкової економіки.