Максимізація діапазону керування матричними перетворювачами - Михальський, В.М.; Соболєв, В.М.; Чопик, В.В.; Шаповал, І.А. (Технічна електродинаміка, 2015)
Розглянуто особливості керування матричними перетворювачами для досягнення максимального об'єму умовної фігури, обмеженої поверхнею максимальних значень коефіцієнта передачі напруги в координатах зсуву фаз між напругою і струмом на вході та виході. Аналіз виконано на базі векторного представлення усіх дискретних величин математичної моделі перетворювача. Запропоновано відповідну стратегію модуляції і алгоритм безпосереднього керування сукупністю коефіцієнта передачі напруги і коефіцієнта передачі реактивної складової вхідного струму у функції вихідного коефіцієнта потужності шляхом прямого завдання необхідних параметрів просторових векторів керуючих функцій. Наведено результати моделювання.