Состояние гомеостатических функций почек при водно-солевых нагрузках - Лебедева, Т.Л. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2011)
У роботі представлені результати вивчення деяких показників функції нирок при водно-сольових навантаженнях 1,0 М розчинами хлоридами натрію, калію та амонію. Показано, що при водно-сольових навантаженнях спрацьовують як загальні реакції, направлені переважно на стабілізацію осмотичного гомеостазу, так і специфічні – направлені переважно на виведення введеного катіона.